Translate

10 Haziran 2015 Çarşamba

PİŞİK KREMİ, Parabene dikkat!!

merhabalar yine uzun bir ara olmuş, çok şey paylaşma planım vardı sizlerle ama fırsat olmuyor, bizim mininkler ne telefon ne tableti elime alma fırsatı vermiiyorlar, onlara vermeyince de kıyamet kopuyor :)

nerdeyse 1,5 yaşımıza geldik, bu ara internetten harıl harıl pişik kremi arıyordum, çünkü bu zamana kadar tüp tüp bitirdiğimiz kremin içinde 2 çeşit paraben olduğunu görünce şok geçirdim, üstelik bunu yeni doğduklarında dr tavsiye etmişti. aslında çok memnun kaldığım çok etkili olan bu krem "Desitin" mavi olanı idi. bu zamana kadar biz bu kremi yoğurt gibi sıvadık ikizlere hala inanamıyorum ben nasıl bakmadım içeriğine, körü körüne dr a güvendim heralde. Hamileliğim boyunca hacı şakir saf sabundan(?) başka kozmetijk hiç bir ürün kullanmadım saç boyatmadım ben üstelik, hal böyleyken doğar doğmaz bebeklere parabeni dayamışım düşünebiliyormusunuz..Bu konuda bulduklarımı paylaşmak istedim çünkü benim gibi araştırıp birşeyler bulmaya çalışan annelere de yardımcı olmak istedim.

Paraben kanserojen olduğu kanıtlanmış bir madde, daha bir çokları var aslında,

En son almaya karar verdiğim krem

Bepanthol Baby Ekstra Koruma Pişik Merhemi

bunda da Lanolin var, bunun ise kanserojenliği kesin değil , ancak bulabildiğim en masumlardan biri buydu ve aldım.

Bepanthol Ekstra Koruma Pişik Merhemi bepanthen nappy care ointment ile ilgili görsel sonucu

bir başka çeşiti olan bepanthen nappy care ointment içeriğinde ise parafin ve petrolatum var, bizzat eczanede inceledim, o yüzden ekstra korumayı almayı tercih ettim, lanolin içermeyen krem ise yok gibi, bir tek chicco nun kremi kaldı bulup inceleyemediğim. internetten edindiğim bilgiye göre dr un verdiği hematen kremde paraben içeriyormuş, inceledim üzerinde yazmıyorr kutusunuda evde bulamadım ama onu da kaldırdım.

en masum olanlar popolin ve nivea pişik kremleri ama onlarda da Lanolin var, popolin daha bitkisel görünüyor, johnson baby  de olumsuz içeriğe sahip, en berbatı ise dalin pişik kremiydi içinde zararlı ne ararsan var kesinlikle almam, dalinin organik serisini çıkarmışlar ben henüz ulaşıp inceleyemedim varsa bilgisi olan kullanan lütfen söylesin. 1 saat boyunca markette bunları inceleyip durdum bana tuhaf tuhaf baktılar..

incelediğim bazı Organik pişik kremlerinde de  (Ör. Töpfer) Lanolin olduğunu görünce, bepantholün eski ve güvenilir marka olduğunu (Bayer) düşündüğümden de tercih ettim bakalım kullanınca da yazarım.

Bu arada bebek ürünlerinde uzak durmamız gereken maddeleri sıralayayım size

Pişik kremlerinde

Paraben
phenoxyethanol (parabene benzer bir maddeymiş)
DM DM Hydantoin
Triclosan
Kanton (methylcloroisothiazoline)

Şampuanlarda, diş macunlarında kanserojen

SLS (Sodium Laureth Sülfate)

Mendil ve bezde

Dioxin

ürünlerin genelinde uzak durulması gereken maddeler şunlarmış

1- paraben
2- likit parafin 
3- SLS/SLES
4- formaldehit
5-propylene glycol (PG)
6-Lanolin
7- PEG
8-Etoksilat (EO)

evdeki tüm bebek ürünlerini incelemeye aldım, yazımın devamı gelecek, katkılarınızı bekliyorum 

sesinizi duyar gibiyim herşeyde kimyasallar var bu işe girsek çıkamayız diyor bazıları evet çıkılacak gibi değil, organik ürünlerde oldukça pahalı ama en azından bildiklerimizi de göz göre göre  bebişlerimize kullanmayalım derim ben, "lütfen etiket okuyan ve bilinçlenen bir toplum olma yolunda adım atalım"

çok hızlı bir yazı oldu hatalarım için kusura bakmayın bir an önce paylaşmak istiyorum

öneri, tecrübe ve yorumlarınızı tüm anne ve anne adayları için bekliyorum 


devamı gelecek...


 

1 yorum:

  1. Arkadaslar pavloderm adında bir krem var tamamen bitkisel 72 yıllık bir firma yakında türkiyede bütün eczanelerde olacağını söylediler kesinlikle ısrarla deneyin oğlum da geçmeyen pişik geçti

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni çok sevindirir...