MERHABA ARKADAŞLAR, KISA BİR AYRILIKTAN SONRA BURADAYIM
görümcecim bana uzaylı yemeği yaptı
hehehe:)) renginden sebep
sevgili görümcem yayladan ısırgan toplamıştı ve yapınca bizi de çağırmıştı sağolsun,
heyecanla bekledim doğrusu
ısırganı faydasını bilmeyen yoktur sanırım,
burada ısırgan yağlacı diyorlar buna
toplanması zahmetli, eldivensiz toplayamıyorsunuz adı üstünde ısırıyor resmen
ısırgan yaktı diyorlar, sızım sızım sızlıyor az bişi elinize değse
toplanıp yıkanıp haşlanıyor yaprakları, sonrada ilistir veya kevgir diyelim, bundan ova ova geçiriliyor,
tereyağ özel bir mısır unu tuz ve su eşliğinde ocakta muhallebi kıvamında pişiriliyor, koyulaşıyor
herkes güzel yapamıyor, bu ikinci yiyişimdi ve ilkini pek sevmemişitm ama bu güzeldi, öyle harika nefis bişi diyemem abartamam tadını ama
koca bir kaseyi kaşıkladım,
ohh şifa niyetine:))
eşim mi? o mama yemeyen bebekler gibi kaşığı uzattıkça azını burnunu büküp başını iki yana salladı, ağzına sürmüyor bunu :D
ama siz deneyin denerim tabii iyi yapan birinde:)
bitkisini bilmeyenler olabilir, üstteki taze yaprakları topluyorlar genelde
ohhh miss, fayası için yenir bence... :)
YanıtlaSilbencede, hemde mis:)
SilŞifa olsun ilk defa duyduğum bir lezzet..
YanıtlaSilsağolun, olsun inşallah:)
Silısırgan otu bu:) Annem çorbasını yapar
YanıtlaSiloda güzeldir eminim:)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilAnanem çok yapar :)Karadenizli insanın yemek menüsünden eksik olmayan bir yemek:)
YanıtlaSilsağlıklı ve dinç olmaları bunlardandır:)
SilDaha önce hiç duymamıştım, şifa niyetine denemekte fayda var.
YanıtlaSilkesinlikle diyorum bende:)
Sil