Translate

28 Mart 2013 Perşembe

KURUTULMUŞ FASULYE KAVURMASI


kışlık kurularımdan fasulye kavurması ile karşınızdayım, yumurtalı nefis oluyor doğrusu

biz 1kg fasulyeyi 4 e filan bölüp ayıklayıp kırdıktan sonra  pamuklu ipe yorgan iğnesiyle dizeriz ve asıp kuruturuz (aile geleneği :D)
ben 2 diziden yapıyorum yetiyor bize 2 kişiyiz zati:)






Malzemeler:


2 dizi kurutulmuş fasulye
1 avuç kıyma (bol kıyma tercihim:)) bakınız: etsever benn:))
2 yumurta (bol yumurtalı daha leziz oluyor isterseniz siz 1 yapın)
1 iri soğan
sıvıyağ
tuz, karabiber

Yapılışı:

fasülyeyi yıkayın, ipiyle birlikte düdüklüde fasulyeyi iyice haşlayın, zor haşlanır ben tefal düdüklüde dondurulmuş et ayarında 40-45 dk haşlıyorum.
tencerede yağ, soğan ve sonrasında kıymayı  kavurmaca:))
fasulyeyi süzüp tencereye ekleyip 5-6 dak kavurmaca
tuz eklemece
yumurtaları kırıp, karıştırarak iyice pişirmecee
karabiber ekle
ve sonraaaa
tadaaaam! Bitti
afiyetle yemeceee :))))))))






çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerden olmuştur
çocukken en sevdiğim yeri benim tabirimle BEBELERİİ:)) o yüzden bana tanelerinden hep torpil geçilip en iri ve leziz olanlar tabağıma verilirdi
ehh en küçüğüm ben olur o kadar :o)

27 Mart 2013 Çarşamba

BLOGLOVİN

Bloglovin olsun bakalım:)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6237899/?claim=z7uptdvea22">Follow my blog with Bloglovin</a>

oldu mu?

26 Mart 2013 Salı

ORTAYA KARIŞIK 1

Ortaya benden karışık bir post sizlere...
bugün can sıkıcı bir gün geçirdim işyerinde, bahsederken daha çok canım sıkılıyor o yüzden ilgimi başka şeylere yönlendirmeye çalışıyorum, bilmiyorum bir çare olur mu..

Size sevimli mutfak arkadaşlarımdan birini tanıştırayım (Tatlı figom Arti den sonra:))
Onu Ankara AKM den Hediyelik Eşya Fuarından birkaç yıl önce çok beğenerek almıştım, en büyük zevklerimden olmuştur fuarları gezmek her zaman, samandan yapılan kuyruğunda pembe mor boncuklar var.. ona bir isim vermemiştim, aklına bir fikir gelen var mı??


BU şapkamı kısa süre önce aldım, ancak klasik kabanlarımla kullanabildiğimden birkaç kez takabildim, şapka by şapkacı dan Antares Avm den..

 önce saks mavi istedim sonra hardal sarı sonra kiremit rengi,
bakındııım bakındııımm heryerlere :)))
bi baktım, yeşil benim olmuş;))








yine mutfak arkadadşlarımdan biri dahaaa!!

mini mini bi süt ineciği ve süt şişesiiiii:)))

burnusu hep böyle ablaları, siliom siliom aynı, bende bıraktım böyle pasaklı :D 

Bulduuuum bulduuuuum, sevgili delancey!!! bende minik üçgenlerime kavuştum, kaç hafta sonra BiM de görünce göz bebeklerim fırladı dışarııı::))) biraz fazla tepki göstermiş olucam ki etraftaki hatunlar dönüp baktılar hehe::))
tabii ben hemen kanatlarımın altına aldım bu güzellikleri ve seçtim 4 tane sağlamlarından, Kütahya porselen her kutuda 2 adet  3.90 tl, sanırım delancey daha ucuza almıştı fark neden anlamadım ama ben minik üçgenlerime kavuştummm heheh


veeeeeeeeeeeee son olarak kapanışı tatlısız yapmak olmaz di mi ama.....
işte 
minik bir çılllddırrrmış olmalıyıııızzz anı!!!
Özsüte uğrandıııı ve bana profiterol eşime de fırın sütlaç alındıııı.. sanki rolleri değiştik ya eşimle halbuki o profiterol sever ben hep fırın sütlaç alırım üstü yanıkından :) artık o benim sevdiklerimi alıyoooo noluyooo?


minik fındık ile fıstık kardeşleri de vermeyi unutmadılar, Özsüt profiterolü bozmuş galiba bana çikolatası çok yoğun ve acı geldi, keşke sütlaç alsaydım o herzamanki gibi harikaydı :o)


24 Mart 2013 Pazar

Çamaşır makinesi para verince insan seviniyor..

Ya emektarım benim, hem kirlilerimizi ha gayret yıkasın yusun, hem de üste para versin 
kimde var böyle makine söylesin???
canım yaaa :)) hahahaah.....




işte aynen bu şekilde burada duruyordu hehehe 1 TL bereket versin...




daha bitmedi dahası vaaaaaar...
işin garip tarafı birkaç gün sonra yeni bir 1 TL daha verdi sevgilimi makinem, ne tatlı yaaaaa...di mi ama?

var mı sizinde böyle makineniz?

eşimde hala onca tek kalan çoraplarını ne yaptığının sırrını merak ediyorr :) bigün bir yerinde dolanmış olarak bulacağımızı söylüyor :))))) 
olsun yavaş yavaş ödüyor işte naapsın hehehhe:D

21 Mart 2013 Perşembe

1. MİM :)))

Sevgili Delancey beni mimlemiş, bu benim ilk mimim, biraz heyecan yaptım:) Kendisine teşekkür ediyor ve soruları cevaplamaya başlıyoruuuum!!




1_ en nefret ettiğiniz insan tipi ?
kin tutamıyorum ben, evet kızıyorum, çok kızıyorum ama bu kızgınlığımı sürdüremiyorum, zarar görmemek için kötü insanları hayatımdan direk çıkarıyorum veya kendime yaklaştırmıyorum, sanırım benim savunma mekanizmam da bu. Hayatta en çok ben merkezcil hareket eden, bütün dünya onların etrafında dönecekmişçesine davranan bencil insanlardan hoşlanmıyorum, şımarıklığa ve saygısızlığa pek tahammül edemiyorum, ha bir de yüzüne gülüp de arkasından iş çevirenler midemi buruşturuyor:(((
eee sanırım 4 tip filan oldu, gaza geldim galiba:)) ama 1. tip insanlarda diğer özelliklerde bulunuyor zaten genelde:)) 


2_evde en çok hangi eşyanı kaybedersin ?
Şarj aletimi... aslında benkaybetmem eşyalarımın belli bir yeri vardır hep, ancak biricik kocam kendi şarj aletini nerde bıraktığını bilmediğinden uyumlu olan benim şarj aletime ortak olur, her seferinde farklı yerlere koyar veya yanında götürür ve bende araaaar araaaaaar dururum heehheJ))  olsun canım kocam benimJ



3_sakız çiyneyen insanlar hakkında ne düşünürsünüz ?

Dışarıda çiğnenmesi çok hoş olmayan görüntülere sebep olyor bence, ama çiğnenmesine karşı değilim ben, yemeği fazla kaçırdıysam hazmı kolaylaştırmak için evimde bende çiğnerim J baloncuk çıkarıp patlatabiirim bile haha!
Ha bir de benim kocacım sokakta sakız çiğnenmesine acaip gıcıktır, hele de balon çıkarırsan (yanlışlıklaJ) ters ters bakar.


4_ en sevdiğiniz çiçek ?
Gelincik severim ben, ince narin nazenin. Eğer buket alıcaksanız bana kokulu güllerden olsun, arasına lilyum koydurmayı da unutmayın:o))


5_ burcunuz ?
Boğa burcuyum ben, yükselenim de boğa JJ hiç kaçarı yok yaniii.. burcumun genelde tüm özelliklerini taşıyorum kindarlık hariç..onu beceremiyorum. Kendimi övmeyeyim şimdi öhhöm ehhee he :D


6_kız veya erkek çocuklarınız olursa ne isim koyardınız ?
Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin, sağlıklı hayırlı olsun herşeyden önce. Erkek:Toprak Kız:Özgür olabilir

7_komşunuzun çocuğu size oturmaya geldi suratınıza tükürdü ne yaparsınız ? 
Küstüüüüm, küstümLLL

8_arabayı siz kullanıyorsunuz yaşlı bir bayanın üzerine çamur sıçrattınız ve hareket yaparak arabanızı durdurdu onu istediği yere bırakmanızı istedi ne yapardınız ?
Nasıl mahçup olurum bilemem, bakamam heralde yüzüne, tabiki bırakırım, arabanın bi tekeri hayra dönmeli der hep kocacım

9_ hayatta en çok korktuğunuz şey nedir ?
Gözlerime birşey olmasından Allah muhafaza hep korkmuşumdur, hassas benim gözlerim, Rabbim esirgesin, kimseye çözümsüz dert vermesin

10 _bilgisayarınız çöktü içindeki tüm resimleriniz silindi kopyasıda yok ne yapardınız ?
Ahhh yaramı deştin şimdi, oldu oldu bu bize, yurtdışında çektirdiğimiz güzelim fotolarımız bozulan taşınabilir hard diskle birlikte kara deliklere gark olduuu, bühhhüüüü LLL ama biricik teknoloji hastası kocacııım bir kısmını uğraşa uğraşa bir sürü program deneyerek kurtardı, gidenlere yastayım, baktıkça kaybolanların hangileri olduğunu hatırlayabiliyorum cızlayarak  hühühüüü!! 

11_ yalnız yaşamak konusunda düşünceleriniz neler sizi mutlumu eder? mutsuzmu ?
Yalnızlık beni en çok mutsuz edecek şeylerden biri, sevmiyorum ben, sessizce dursam bile etrafta birilerinin olmasını isterim ben, Rabbim kimseyi bir başına bırakmasın çok zor, iyi ki kocam var yanımda, o benim hem arkadaşım hem herkes.. başka bir şehre taşındık biz, anlayacağınız herkes herşey yabancı, eşime olmasa da bana öyle..



herkese tatlı rüyalar diliyorum
ve ben de
sevgili cecilia
seni mimliyorum,
cevaplarını ilgiyle bekliyoruum:) 

20 Mart 2013 Çarşamba

19 Mart 2013 Salı

AVON CİCİLERİM 1

YENİ AVON CİCİLERİM GELDİİİİ!!!
Hemen sizinle paylaşayım dedim.


Neler varmış bir bakalım şimdi



işyerimde yeni tanıştığım bir hanımdan aldım, çok da şeker biriydi, aldıklarımın yanında birde minik tester hediyecikler göndermiş, pek bir sevindirdi beni doğrusu bu minikler, hediyenin büyüğü küçüğü olmazmış ya, işte öyle.
minikler şunlar; Sensuelle parfüm, Anew gündüz kremi, hediye kartı ile birlikte minicik ruj..



üstelik bu cicilerin fiyatları da çok uygundu, tam da indirime denk geldi, zaten avon ürünlerini indirime girdiğinde almak gerek, kullananlar bilir, indirimde olmayan bir ürün bir sonraki katalogda genelde %30-50 filan iner. 

Aslında uzun zamandır almıyordum, en son Rare Gold parfüm almıştım, Incendessence den sonra avonun kullandığım 2. parfümü oldu, inanamadım "çok kalıcı" oldu, başta kokusu çok hoşuma gitmemişti ama kalıcı olması hoşuma gitti, şimdi kokusunu da seviyorum, sabah sıkıyorum akşama hala kokuyorum, en güzel yanı da kendi kokumu alabiliyorum dostlar:D 
her babayiğit :P parfümün harcı değil bu bilirsiniz....



Mart ayı kataloğunda seçtiklerim;

Senses Amazon duş jeli; bu eşime geldi aslında, bileğimi kataloğa sürdüm o kadar güzel parfüm gibi kokuyordu ki dayanamadım aldım, ne yalan söyleyeyim for men olması hiç umrumda değil bende kullanacağım :oD heheh!
hem de 750 ml 8 tl

Şampuan ve Saç Kremi: Hacim verici ahududulu. Aslınnda saçlarımın hacim sorunu yok ve kullanınca Bonus Kafa :)) bile olabilirim, sırf  güzel kokuyordur diye aldım ve avonun şampuanını denemek istedim, yanılmamışım mis gibi ahududu kokuyor, fiyatı çok uygun indirimde 5-5.5 tl filandı üstelik 700 ml

El kremleri 3 lü: gül kokulu kremlerimin biri işe biri eve, biri de hediye olur dedim aldım 13 tl ye 3 krem, avon kremlerini seviyorum ve memnunum.

Colortrend kalem ruj : gone pink,aslında colortrendin ürünlerini almıyorum aslında, kalite sorunu yaşadım çünkü. ama bu rujun rengi çok cezbetti elime sürdüm beğendim..5 tl
(4.90 da, ben böyle yazımları sevmiyorum 5 tl işte yahu..)

colortrend kalem ruj : mercan rengi, bu renge zaten bayılıyorum, bunuda çok sevdim, peki ama nerde????? 
aslında bütün ürünleri onun peşine almıştım asıl istediğim oydu..... ama yok, stokta yokmuş 15 günü bulurmuş,
bühhüüüüü!! üzüntü ve muz kabuğu.....

peşine düşcem onun gelmezse eğer, takipteyim artık mercan rujumu



Avon Nisan kataloğu da gelmiş ürünlerimle ama bakamadım henüz,
Kullanınca da sizlere memnun olup olmadığımı bildireceğim..


18 Mart 2013 Pazartesi

Çılldırrmışşş Olmalıyııııım!! 1

Yazmadan geçemicem işte yine bir "Çılldırrmışşş Olmalıyııııım" anı daha....
Gecenin bir vakti yine tabiiki ama bu kez eşim uyuya kaldığı için onu bekledim, asla tek yiyemem bu lezizcikleri, o keyif anlarını hep paylaşırız biz:))

Meyveli turtişlerimizi afiyetle yedik eşimle, ama biraz zor oldu tabii:)) öyle çatalla filan yiyemedik tabiiki:)) hikaye oldu çatallar biraz. ehhem!! hamur kısmının kıtır olduğunu unutmuşum e bizde ısıra ısıra, krema jöle yüzümüze yapışa yapışa çocuklar gibi yedik :D

Eh peçete lazım tabii şimdi he he:)



Peçetemi bim den aldım, bayıldım patchwork desenine, peçeteliğim ise ikea..




Leopar Tepsi

Ama Leopar kaydırmaz tepsimi eklemezsem çok kıskanırrr....

O benim ilk leopar gözağrım:)))

Onları geçen sene taşınmadan önce almış, çok da sevmiştim, hoş hala seviyorum.

Zebra Tepsim

Zaman ne çabuk geçivermiş, yazamadım kaç gündür. Ama pek çok foto çektim bu arada, Haydi başlayalım.

İşte bu karakızımla farketmeden arkadaş oluveren zebra desenli kaydırmaz deri tepsim... 


12 Mart 2013 Salı

GİMSA CİCİSİ 1

İşte benim hazırda fotosu olan gimsa cicim:))

zebra desenli karakızım, önce onu internet sitesinde görmüştüm ama istediğim rengi tükenmişti, iyi ki de almamışım internette fiyatı 13 tl iken gimsadan 6 tl ye almıştım. Üstelik zebra desenli kaydırmaz deri tepsime de takım oldu mutfakta planlı değildi halbu ki...

Onu gimsa da görünce gözlerim pörtlemişti hahaha.... yok yok bu gimsa da yaaa.....

ay bir fotosunu daha ekleyeyim karakızımın, lavabo fırçası olarak işe alındı kendisi ama valla saçını süpürge ettiği falan yok henüz:D


11 Mart 2013 Pazartesi

NAZOLAAA!!

SİHİRLİ İKSİR..

Öğle aralarında eve yemeğe gelirim ve bazen hafif geçirmek üzere sabah yapamadığım kahvaltımı tercih ederim dostlar...

işte böyle bir gündü ve aniden bir ışık yanıp söndü ve ta daaaa! işte antik bir içecek icadıylaa karşı karşıyasınız!

bu bu nedir bu sizce??

PORTAKALLLI NAZO + 1/7 KOLA KARIŞIMI :P (ORAN SABİT HA ONA GÖRE :)))

HAHAHAaaa! rengine bakıp aldanmayın zira bende aldandım ama hoş bir aroması vardı ve içimi güzeldi ne gariptir, dibinde damla kalmadı bardağın...

Aslında misafirden sonra şişenin dibinde kalan kolayı tam atıyordum ki şimşek çaktı gözüm karardı ve EVREKAAA..

İSMİNİDE UYDURUVERDİM..NAZOLAA!! YENİ KOKTEYLİNİZ :)))))



9 Mart 2013 Cumartesi

KURU BİBER DOLMASI

Ah benim en sevdiğim yemeklerden, özellikle kabuğuyla yediğim kuru biber dolmacıklarım, kıyamam ben size. Yeni yerleştiğim  şehirde artık kurutmam imkansız, halbuki ne severim ben kuruları,
yaz gelince kurutmalık almak, ayıklamak dizmek adeta bir seramoniydi artık ne mümkün:((
Ankaraya gittikçe artık anneciğim ne verirse, bakcaz bi çaresine...

bari bir kuru dolma tarifi vereyim, geçenlerde yapmıştım, oh mis gibiydi, kurbanlık kıymamdan kattım..


Kuru biber dolması
İŞTE BENİM KURUCUKLARIM...dolma biber, fasulye ve tabiiki bamyacıklarım, oturduğumuz yer çok nemli olduğu için onları kesede ve tekrar 2 poşetleyerek buzdolabının sebzeliğinde saklıyorum, çok şükür birşeycik olmadı, çok sevindim bu işe..

TARİF:
MALZEMELER:
-kuru dolma biberi (ben 18 adet filan yaptım eşimde bayılıyor)
-göz kararı pirinç (2,5 su bardağı filan)
-orta yağlı kıyma (300-350 gr civarı, ben bol kıymalı severim daha lezzetli oluyor)
-1,5 çorba kaşığı domates salçası
-maydonoz
-1 adet büyük boy kuru soğan
-nane, karabiber, tuz
-çaydanlıkta kaynamış sıcak su
-kapak yapmak için 1 domates

YAPILIŞI:
-kuru biberleri yumuşayıncaya kadar haşlayın, soğumaya bırakın
-derin bir kaba iyice yıkadığınız pirinci ve diğer tüm malzemeyi ekleyin, üzerine biraz sıvıyağ da gezdirebilirsiniz yumuşak olması için
-üzerine kaynamış sudan gezdirin ve içi karın.
-biberleri doldurun bir parmak boşluk kalsın ağızında, 
-doğradığınız domatesleri ağzına kapak olarak koyun, tencereye dizin
-üzerini biraz geçecek şekilde kaynamış sudan koyun
-en kısık ateşte 1 saatten biraz fazla sürede pişiyor
                               AFİYET OLSUN CANLAR...



AAAAaaaa! ama piştikten sonraki halini de çekmiştim bulamıyorum, galiba eşimin telefonuyla çekmişim onu, neyse sonra onu da yüklerim, kırmızı kırmızı oldu valla, annem ne güzel kurutmuş gün ışığında eline sağlık:)))


İleride kuru bamya ve yumurtalı kuru fasulye kavurmasının tariflerini de vereceğim sizlere..


8 Mart 2013 Cuma

Arti..benim tatlı figom :o)

yeni cicim "Arti" ile tanışın, ona geçen hafta sonu rastladım, nereye koyacağımı bilemeden hemen aldım...veeee yeri mutfak saatimin üstü oldu, sanırım o da sevdi yerini.

Saatim Ankara Alp Billuriye'den, çok hoşuma giderek aldım, eskiden allı güllü dallı şeylere kafamı bile çevirmezken şimdi ne olduysa güllü objeler çok hoşuma gitmeye başladı.